Kup BiH: Konjuh u Final fouru

Konjuh će svoju uspješnu sezonu u Premijer ligi BiH krunisati učešćem u Final four u Banja Luci, gdje još učestvuju domaći Borac, Bosna iz Visokog i Zrinjski iz Mostara. Tim povodm danas je uprava Konjuha održala press konferenciju na kojoj su govorili predsjednik Almir Šahinpašić, šef stručnog štaba Žikica Milosavljević i srednji bek Kemal Hamzić.

Final four  igra se u subotu i nedjelju, 26. i 27.maja u Banja Luci. U subotu igraju Borac-Zrinjski od 17 sati, a Konjuh-Bosna od 19,30 sati.

“Mada smo ponudili najbolje uslove za završnicu Kupa BiH, ipak će domaćin biti banjalučki Borac.Prvu utakmicu od 17 sati Borac igra protiv Zrinjskog, dok će Konjuh od 19,30 sati igrati svoje polufinale protiv visočke Bosne.Naše ambicije su da postignemo što više, a u ovom trenutku to znači pobijediti Bosnu, od koje smo bili bolji u prvensvenim okršajima. Nadamo se u finalu ići na pobjedu i da poslije 15 godina donesemo pehar u Živinice. Podsjećam da smo nekoliko puta bili na domak najvećeg uspjeha, bili smo i viceprvaci u prvenstvu, ali nikada nismo bili na pobjedničkom postolju, pa ćemo učiniti sve da to postignemo ovoga puta”, rekao je Almir Šahinpašić.

Šef stručnog štaba Žikica Milosavljević ima veliko iskustvo kada su u pitanju kup takmičenja, jer je u bogatoj karijeri imao priliku popeti se na najviše postolje:

“Kup je uvijek interesantan, jer svi klubovi imaju šansu boriti se za najviši domet.Ovdje je sve otvoreno i sve ekipe imaju podjednake šanse da trijumfuju. Mi smo spremni, svi igrači su na raspolaganju, želimo osvojiti pehar i pokušat ćemo postići najbolji rezultat, a u ovom trenutku to je plasman u finale”.

Srednji beg Kemal Hamzić bio je najbolji protiv Vogošće i Slavije u posljdnja dva kola, pa su nade okrenute ka ovom izvrsnom rukometašu:

“Realno bi bilo da idemo u finale, protivnik je za respekt, ima nekoliko vrsnih rukometaša sa međunarodnim iskustvom, ali u tih 60 minuta i mi imamo svoje šanse, koje ne bi smjeli propustiti”./Š.G./