S ciljem sagledavanja problema na lovištu i razmjene iskustva, članovi lovačke sekcije Gornje Dubrave organizovali su nedavno druženje sa svojim prijateljima iz drugih lovačkih sekcija i društava. Uz muziku i ražanj, bez lovačkog naoružanja i pasa, okupio se značajan broj lovaca iskoristivši priliku da razmijenje iskustva i ukažu na uočene probleme.

„U sklopu svojih aktivnosti okupili smo se na lokalitetu Gornje Dubrave u posjeti i druženju sa članovima lovačke sekcije Gornje Dubrave. Cilj nam je da sagledamo stanje na terenu i probleme sa kojima se lovci ove sekcije susreću, kazao je Hasan Fočić, predsjednik stručne Službe lovačkog društva „Toplice“ Živinice.

Inače, lovačka sekcija Gornje Dubrave pripada društvu „Toplice“ Živinice koje broji oko 360 članova.

Član lovačke sekcije iz Čaklovića

„Naše aktivnosti uglavnom se svode na uzgoj i zaštitu divljači i obavljanje sportskorekreativnog lova. Trenutno stanje nije zadovoljavajuće što se tiče divljači, ni ovdje ni na lovištima drugih sekcija ovog društva. Kapaciteti divljači su nedovoljni. Mi smo toga svjesni, ali evo koristimo i ovu priliku da izađemo na teren i da vidimo stanje lovišta, objekte u lovištu kao i da saslušamo ljude i da vidimo na koje probleme oni nailaze. Sve to u cilju efikasnijeg rada društva i prevazilaženja određenih problema, ističe Fočić.

Osim toga, naglašava, lovačke aktivnosti su uvijek prilika za opuštanja i druženje. Tako su se i ovaj puta uz muziku pjesmu i ražanj u lovačkom domu sekcije iz Gornjih Dubrava okupili i članovi lovačke sekcije iz Čaklovića i Vukovija./S.S.-Glas TK/

Vaš komentar na članak: