Danas je u Tuzli u prostorijama Jimmys Gyma u Mejdanu seminar održao Lepomir Bakić, IFBB Pro, osvajač mnogih takmičenja i svjetski priznati bodybuilder i zvijezda.

Tema ove edukativno sportske radionice/seminara je bila motivacija mladih za bavljenje sportom, zdrava ishrana, pravilno treniranje, upotreba suplemenata kao i o prevenciji socijalno-patoloških i devijantnih pojava u društvu. Prisutni posjetitelji su mogli proširiti svoje znanje o navedenim temama uz mogućnost postavljanja pitanja na koje je naš gost sa zadovoljstvom argumentirano odgovarao. Vrijedi napomenuti kako je nakon teorijskog dijela za sve posjetitelje Bakić održao i pokazni trening i pokazao kako izgleda dio njegovog treninga.

Zahvaljujemo se Hazimu Rožnjakoviću i Agi Kehonjiću koji su zaslužni za dovođenje Lepomira Bakića u Tuzlu i naravno Suadu Hadžiću, magistru tjelesnog odgoja i sporta, bez čijih prostorija i podrške ovaj projekat ne bi ugledao svjetlost dana. Kako organizatori navode, trudit će se da i u narednom periodu nastave sa sličnim aktivnostima i projektima, uz parolu ˝Što više omladine u teretani, manje kriminala na ulici˝./M.B./

Vaš komentar na članak: