konjuh

Prije nekoliko trenutaka u Zenici je završena utakmica između Čelika i Konjuha, koja se igra u okviru 2.kola Lige 4 za prvaka Bosne i Hercegovine. Konjuh je pobijedio rezultatom 25:24, što je veliki korak ka osvajanju titule, s obzirom da je već sakupio 6 bodova i nalazi se na 1.mjestu poslije drugog kola.

Prvo poluvrijeme susreta proteklo je u znaku čelika, koji je na odmor otišao sa solidnom prednošću od 4 gola (14:10). Tokom tog perioda Stolari su samo jednom uspjeli povesti i to 10:9, kada je strijelac bio kapiten Haris Begić.

S početkom nastavka utakmice gostujući rukometaši su uspjevali približiti se Čeliku pa je Adnan Jaškić u 46. minuti postigao gol za 16:17. Od tada do kraja borba je bila izjednačena, a prava drama vodila se u zadnjim sekundama susreta, o čemu Miloš Krečković kaže:

“Bila je to prava drama, jer je golman Omerović 15 sekundi prije kraja, kod nerješenog rezultata, odbranio penal Davoru Kadiću.Kada su svi vidjeli nerješen rezultat, Haris Begić je 5 sekundi prije kraja postigao gol, na slijedeći način: svi domaći rukometaši, uključujući i golmana, bili su na našoj polovini terena, a gol je ostao prazan. Lopte se dokopao Begić i plasirao je u prazan gol. Svi smo sretni ishodom ove utakmice i pobjedu smo proslavili sa našim navijačima, koji su nas bodrili tokom cijelog meča”, rekao je Krečković.

Za ekipu Konjuha Haris Begić je postigao dvocifrenih 10 golova, a nakon utakmice je izjavio:

“S obzirom na važnost utakmice ovo mi je najdrža pobjeda i najdraži gol u finišu utakmice. Sada imamo velike izglede da na kraju osovjimo šampionsku titulu i budemo najbolkji u BiH. Pred utakmicu sam prognozirao pobjedu i eto, mada teško, prognoza se ostvarila”.

U listu strijelaca Gafar Hadžiomerović upisao se 5 puta, dok su kod domaćina po 6 golova postigli Begagić i Kadić.

Kada je riječ o golmanu Sidiku Omeroviću, ponovo je bio velika enigma, posebno pri izvođenju sedmeraca. Čak sedam puta Omerović je uspio odbraniti sa sedam metara udarce Čelikovih igrača:

“Ne znam da li je to sreća ili nešto drugo, ali imao sam  svoju veče. Pred nama su otvorena vrata šampionske titule i za nju se vrijedi boriti. Očekujem ponovo punu dvoranu u Živinicama u subotu, kada igramo protiv sarajevske Bosne”, rekao je Omerović.

U drugoj utakmici u Sarajevu  Borac je uspio pobijediti domaću Bosnu rezultatom 29:27, pa je tako drugi krug borbi za prvaka BiH protekao u znaku gostiju./Š.G./

Vaš komentar na članak: