konjuh

Danas su u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine izvučeni parovi završnice prvenstva BiH-Lige 4, u kojem učestvuju banjalučki Borac, Bosna Sarajevo, Konjuh Živinice i Čelik Zenica. U subotu, u okviru 1.kola u Živinicama gostuje najteži protivnik-Borac iz Banja Luke, koji se takmičio u Regionalnoj SEHA ligi. U Zenici se satsaju Čelik i Bosna.

Parovi Lige 4 u 2. kolu: Čelik-Konjuh i Bosna-Borac, 3.kolo: Konjuh – Bosna i Borac – Čelik, 4.kolo:Borac – Konjuh i Bosna – Čelik, 5.kolo: Konjuh – Čelik i Borac – Bosna i 6.kolo: Bosna – Konjuh i Čelik – Borac.

Konjuh pobjedio Goraždane

Večeras je Konjuh utakmicom u Goraždu završio takmičenje u Premijer ligi BiH. Stolari su pobijedili Goraždane rezultatom 31:28. Konjuh je čuvao standardnu postavu za subotnji meč protiv Borca, jedino su igrali Krečković, golman Senad Suljanović i Mihret Husić. Najviše golova postigao je Miloš Krečković, ukupno 9 i bio je najboji igrač utakmice. Njegova vrhunska forma došla je u pravo vrijeme, a o večerašnjem susretu kaže:

“Žao mi je što Goražde ispada iz lige, inače mi smo igrali sa podmlađenim timom, jer je trener želeo odmoriti igrače za Ligu 4. Već u subotu igramo protiv Borca. Podmlađeni tim je pružio dobru igru i zasluženo smo pobedili”./Š.G./

Vaš komentar na članak: