Po izuzetno teškom i kišovitom vremenu danas je odigrana utakmica između favorizovane Lokomotive iz Miričine i Rudara iz Bukinja. FK Lokomotiva je klub koji je u prethodnih nekoliko godina doživio pravi preporod.

Naime nakon dolaska generalnog sponzora koji je svojim trudom i finansiskim ulaganjem Lokomotivu doveo u 1. Kantonalnuligu TK ove godine ide naulazak u 2. Federalnu ligu.

Za samogo dinu dana popularni Lugovi su dobili novi izgled, tribine i potpuno nov travnjak po svim standardima. Da bi pokazali želju koju posjeduju za ulazak u višuligu, Lokosi su danas predstavili i svoju novu zastavu koja je duga 33 metra i široka 7 metara.

Cijela zastava je u bojama FK Lokomotive sa velikim natpisom i grbom kako kluba tako i generalnog sponzora Euro-Prosta. Bilo je ovo predivno vidjeti, a tome i svjedoči unatoč kišnom vremenu izuzetno velika posjećenost od preko 300 posjetilaca. Vrijedi istaći i to da Lokomotivu na gostujućim utakmicama prati preko 200 navijača, a prosjek posjećenost i na domaćim utakmicama je preko 500 na čemu bi ostali zavidni i mnogo klubovi iz Premijer lige BiH./Nermin Karić/

Vaš komentar na članak: