Konačno je došao nogometni dan, vrijeme početka Svjetskog prvenstva u Brazilu, na kojem po prvi puta učestvuje i reprezentacija BiH.Zasluga za odlazak u Brazil imaju i živinički nogometaši, ili tačnije Elvir Rahimić, koji je igrao tokom kvalifikacija za najbolji sastav.

Vrijeme do početka Mundijala “Brazil 2014” u Slavenu su proveli u organizovanju aktivnosti na popravljanju infrastrukture stadiona. Prethodio je revijalni meč sa ekipama tuzlanske Slobode i popularnim Ćirom Blaževićem, koji je sa Hrvatskom osvojio treće mjesto u svijetu 1998.godine, a sa velikim uspjehom vodio je reprezentaciju BiH.

Navijači u BiH konačno su dočekali da navijaju za svoj tim na jednom velikom takmičenju. Istina, Brazil je daleko, ali će posredstvom malih ekrana i u kasne noćne ili rane jutarnje sate pratiti šta se događa u Brazilu. Biće i organizovanih praćenja utakmica, a o navijaču i bivšem fudbaleru Slavena Abdurahmanu Gogiću-Agecu već smo pisali.

Podsjećamo da je on skrojio navijačko odijelo u stilu boja Brazila, a o šansama BiH rekao je:

“U ovo vrijeme poslije poplava u BiH dobro je da malo narod zagrije srce kroz igre naše reprezentacije. Ja sam skrojio navijačko odijelo, ali to sam učinio dok je bilo hladnije vrijeme, pa sada radim isto odijelo ali sa tanjim materijalom, tako da se ne moram znojiti. Čekam pobjedu naše reprezentacije pa da prođem kroz Živinice, bez obzira u koje doba noći to bilo. Vjerujem da će naši fudbaleri dati sve od sebe i da će proći u naredni krug takmičenja”.

Prvenstvo svijeta otvara se večeras poslije 22 sata, kada će prvu utakmicu igrati domaćinio protiv naših susjeda reprezentacije Hrvatske. Prvi susret na Svjetskom prvenstvu u Brazilu reprezentacija BiH će igrati protiv Argentine, 15. juna u Rio de Janeiru.

Osim u Brazilu bići zanimljivosti i u Živinicama, pa zato predlažemo posjetu humanitarnom koncertu za oboljelog sugrađanina Latifa Havkića. Koncert na kojem će nastupiti Halid Muslimović sa gostima održaće se na stadionu Slavena 19.juna, od 20 sati!/Š.G./

Vaš komentar na članak: