Da je Škola košarke Milenniuma jedna od najboljih kod nas potvrđuje i najnoviji primjer. Naime, Nihad Kalajac, mladi košarkaš, koji tek ima 15 godina i visinu 202 cm na meti je poznatih klubova Evrope. Ovaj mladi kadetski reprezentativac BiH nalazi se u Istanbulu, gdje će trenirati sa Anadolu Efesom.

Jedan od trenera u KK Milenniumu prof. Mirnes Muminović, ističe kako je pred mladim Kalajcem uspješna karijera:

“Poznato je da naša Škola košarke u okviru KK Millnniumu okuplja veliki broj mladih, koji vole košarku. Ne treba zaboraviti da je kod nas jedno vrijeme član bio i Jusuf Nurkić, sada igrač u najjačoj ligi svijeta NBA, a njegovim stopama kreće se i mladi Kalajac. Poznati tim Turske pozvao ga je ugostio da nekoliko dana bude na pripremama i sigurno je da će on imati šta pokazati. Takođe kod nas je član bio i Mirza Bulić koji uspješno nastupa za sarajevske Sparse”.

Iako tek 15 godina Kalajac je član prve ekipe Milenniuma koja se takmiči u A-2 ligi FBiH-Sjever. Očekujemo lijepe vijesti iz Turske, od rukovodstva ekipe Anadlu Efes, na čijem je čelu stručnog štaba košarkaška legenda Dušan Ivković!/Š.G./

Na slici; Nihad Kalajac u sredini i trener Muminović desno

Vaš komentar na članak: