Košarkaški klub Millennium, osim prve ekipe koja se takmiči u A-2 ligi FBiH-Sjever, poznat je po tome što ima selekcije svih uzrasta, koji se uspješno takmiče u Regionalnoj košarkaškoj ligi Tuzle. Nakon pauze od skoro 2 mjeseca, nastavljeno je prvenstvo Lige mladih RKS Tuzla.

U nastavku takmičenja ekipa JUNIORA KK Millennuma, predvođena novim trenerom Amirom Meštrićem, ugostila je ekipu bez ijednog poraza -OKK Slobodu iz Tuzle.Juniori Millenniuma pobijedili su svoje vršanjke iz OKK Slobodu rezultatom 49:46.

Trener ekipe Amir Meštrić je zadovoljan postignutim rezultatom i značajnom pobjedom:

“Uprkos teškoćama redovno treniramo, pripremamo se za svaku utakmicu i kao rezultat toga je naša pobjeda protiv favorizovane ekipe juniora OKK Slobode iz Tuzle. U veoma neizvjesnom meču, naši momci su predvođeni Halilovićem i Mahmutbegovićem došla do veoma značajne pobjede. Utakmica se riješila u posljednjim momentima, u kojima je naša ekipa bila prisebnija. U narednom kolu naši momci idu u Lukavac po nove bodove i plasman u finalnu završnicu juniorskog prvenstva”, kaže nam trener Meštrić.

Za juniore Millenniuma nastupili su Mahmutbegović, Jakubović, Salihović, Halilović, Gušić, Kolčaković, Jusić, Hadžikić, Trumić, Imamović, Hodžić, Kalajac i Gogić./Š.G./

Vaš komentar na članak: