Eldar Forčaković, nakon najuspješnije sezone kadetske ekipe Millenniuma, dobio je poziv za nastupe u kadetskoj reprezntacijiji BiH. Eldar je rođen 2000. godine u Tuzli, visok je 201 cm, pozicija na kojoj igra je 3-4. Košarkom se bavi nepune tri godine, još od samog dolaska u klub treneru Muminoviću bio je mnogo interesantan, zbog svoje “Košarkaške građe tijela”.

“Da, sjećam se prvog treninga i prve utakmice. Trener Mirnes me je ubacio u prvu postavu, iako nisam znao ni košarkaška pravila najbolje, trčao sam i skrivao se da ne dobijem loptu, jer sam znao da ću napraviti grešku”, kroz smijeh nam otkriva mladi Eldar Forčaković.

“Ovaj poziv za mene znači mnogo, te ću sigurno dati sve od sebe da ga oprvdam dobrim igrama”, kaže Eldar.

Iz treninga u trening je mnogo napredovao, prošle godine čak je dobivao priliku i u seniorskom sastavu kod trenera Memića.

“Ove godine napravio je veliku ekspanziju, mada mislim da ima još veliki prostor za napredak, što će vrijeme i pokazati”, kazao nam je njegov trener prof.Mirnes Muminović.

Eldar trenira 6 puta sedmično, 2 puta u Tuzli kod dekana FTOS Alena Kapidžića, te 4 puta u dvorani, pa smo sigurni da će se sav Eldarom trud isplatiti, te uz mnogo sreće možda i on obuče dres nekog NBA kluba, baš kao i Nurkić koji je također svoje prve korake napravio u Živinicama u Millenniumu.

Vaš komentar na članak: