Nakon plasmana Konjuha u Ligu 4 rukometna groznica se širi

Nakon što je naš RK KONJUH ostvario pobjedu protiv RK Krivaja i bobjede RK Borac u Derventi protiv istoimenog kluba, bilo je jasno da smo ostvarili veliki rezultat u ovoj sezoni. Tada su se uz RK Konjuh u Ligu 4 za prvaka plasirali RK Vogošća, RK Borac i RK Izviđač.

Radost ljubitelja rukometa u Živinicama bila je neizmjerna. Bez obzira na sve poteškoće kroz koje je ovaj klub prošao u sezoni, već sada možemo reći da je postignut najveći rezultat u Tuzlanskom kantonu. kako je, očigledno, rezultata bilo, tako je publike u dvorani falilo. Ovih dana se Facebookom širi rukometna graznica putem video snimaka. Nije bilo zaključiti da su snimci namjenjeni animiranju publike.

Povodom video groznice koju akteri oslovljavaju kao KONJUH ZA PRVAKA #1, jednog od pokretača smo pitali nešto o tome.

“Bila je to spontana ideja. Jedno jutro mi je moj prijatelj Mirza Memić za kafom ispričao da ima zamisao kako bi mogli nešto učiniti za RK Konjuh. Naravno kako se po svijetu rade slične stvari, učinilo mi se interesantnim, a sada vidim i produktivni. Do sada se u igru uključilo više od deset naših sugrađana i prijatelja, a nadamo se da ćemo do subote toliko proširiti da će nam gradska dvorana biti mala. Ponovo pozivam sve sugrađane da dođu u dvoranu i zajedno sa igračima postignu najveći uspijeh do sada”, rekao nam je Alen Aljić, inače ljubitelj sporta./N.Č./