O Rasimu Memiću smo pisali prije 6 godina, kao talentovanom čuvaru mreže, koji želi postati profesor. Ta želja, uz veliku upornost se ispunila.

Rasim Memić kao 18-ogodišnjak 2008. godine iz NK Slavena iz Živinica se uputio u austrijski Tus BAD Gleichenberg, gdje i danas izuzetno cijenjeni, od suigrača i ostalih koji se bave nogometom u toj evropskoj zemlji, čuvar mreže.

Ujedno je Memić sa 28. godina, uz čuvanja mreže trećeligaša Republike Austrije Tus BAD Gleichenberga i trener kadeta u austijskoj pokrajini Štrajermak, a već dugi niz godina radi kad trener golmana mlađih kategorija nogometaša.

Memić, nakon završenog Fakulteta za sport, trenutno radi Master na temu „Dugoročni proces razvoja mladih dobrih igrača (nogometaša) i trendovi u njihovom razvoju”.

Rasim Memić je kao golman Tus BAD Gleichenberga nedavno iz Kupa Austrije izbacio autrijsku bundesligašku ekipu Admira, gdje je nakon odbrana jedenaesteraca bio prolašen igračem utakmice. Nakon tog susreta mnogi nogometni skauti su Memiću nudili boje rangiranu, čak bundesligašku ekipu.

– Uvijek je bilo interesovanja za mene da zaigram za ekipe u višem rangu, ali se za sada na to nisam odlučio. Prioritet mi je bio da završim Fakultet za sport, kojem je posvećen cijeli moj život, a sada i master u, mislim, interesantnoj nogometnoj oblasti. San svakog ko se bavi nogometom je da se uključi u reprezentaciju naše zemlje. Međutim, bio bi sretan da u neko vrijeme budem uključen u stručni rad naše A nogometne selekcije Bosne i Hercegovine kao trener ili kao skaut- rekao je Rasim Memić.

Prve parade Rasim Memić je načinio u ekipi NK Slavena pod nadzorom Midhata Memišemića i budnim okom trenera golmana Gabrijela Pendića. U svojoj ranijoj golmanskoj fazi Memić je nastupao i za FK Budućnost iz Banovića, a prilikom priprema pri prelasku u FK Slobodu iz Tuzle, ozlijedio koljena. Nakon ozljede, Rasim Memić je vratio u rodne Živinice, a zatim u Austriju./R.Dž./

Vaš komentar na članak: