Iako je preostalo još tri kola do kraja prvenstva u Drugoj ligi TK-Jug, ekipa NK Omladinca iz Đurđevika već je obezbijedila 2.mjesto i titulu vicešampiona, o čemu predsjednik ovog uspješnog kluba Edin Salkanović kaže:

“Prvo mjesto nam je izmaklo i pripada Mladosti iz Vukovija, dok mi imamo velike šanse da ostanemo na drugopj poziciji. Već naredne sezone ništa ne prepuštamo slučaju i od prvog kola jurišaćemo na čelo tabele i plasman u viši takmičarski rang, gdje nam i jeste mjesto.Osim dvadesetak fudbalera koji konkurišu za prvu postavu, imamo i 80 mladih fudbalera, od pjetlića do juniora, tako da smo obezbijedili sve uslove za kontinuiran rad u ovoj sportskoj vještini, koja je je među mladima Đurđevika omiljen sport”.

Juniori Omladinca zauzimaju takođe visoko, 3.mjesto na tabeli kvalitetne lige NS TK. Osim trenera prve ekipe Asima Nukića, sa mladima uspješno radi i trener prvotimac Adnan Okić.

Za prvi tim Omladinca tokom ove sezone boje kluba branili su Nedim Mujkanović, Admir Trumić, Senad Aljić, Samir Nišić, Adnan Okić, Semir Kahrimanović, Avdija Tulumović, Armin Okić, Nevres Ramić, Mirnes Mulavdić, Osman Huremović, Dženan Škaljić, Meris Kahrimanović, Dino Goletić, Eldin Baraković i Kemal Nukić./Š.G./

Na slici: Razne selekcije NK Omladinca

Vaš komentar na članak: