nagrada

Večeras je Fudbalski klub Priluk svečano obilježio pola stoljeća postojanja i uspješnog rada. Ova ekipa trenutno je najuspješniji nogometni klub općine Živinice i takmiči se u Drugoj ligi Federacije BiH-Sjever. U motelu Erna bazeni u okviru Plavo-bijele večeri okupio se veliki broj poštovalaca, sponzora, fudbalera i sportskih radnika Živinica i susjednih općina.

O FK Priluk prvi je govorio predsjednik Upravnog odbora Nusret Avdihodžić, koji je istakao kako ovaj klub ima veliku podršku svih mještana, ali i dalje:

“Svake godine organizujemo Plavo-bijele noće, tradicionalnu manifestaciju na kojoj odajemo priznanje svim našim sponzorima i aktivistima, bez kojih ne bi bilo tako dobrih rezultata našeg malog mjesta. Ambicije su nam velike, imamo potencijala za prvo mjesto i plasman u Prvu ligu FBiH i zato smo večeras pozvali naše sponzore da vidimo kakve su mogućnosti za realizaciju naših ambicija”.

Glavni “krivac” za uspješan rad reformiranog FK Priluk svakako je poduzetnik firme Vega-Mix, inače mještanin Ćazim Omić, predsjednik Nogometnog saveza općine Živinice i podpredsjednik NS Tuzlanskog kantona.

“Uvijek mi je bila želja da imamo dobro organiozovan klub i u tome smo uspjeli, a želja mi je  da tako dobro funkcioniraju i drugi klubovi, da razvijamo sport među mladima. Kroz naš FK Priluk tokom pola stoljeća prošlo je na stotine mladih ljudi, ispunjavajući tako svoje slobodno vrijeme igrajući nogomet. Trudićemo se da ove godine dovršimo naš nogometni stadion i da stvorimo uslove da od naredne sezone utakmice igramo u svom mjestu, ali i da mladim selekcijama stvorimo potrebne uslove za rad. Moja podrška svim klubovima neće izostati”, rekao je Omić.

Plavo-bijela noć začinjena je lijpom narodnom muzikom, a svima koji su doprinijeli uspjesima Priluka dodjeljene su zahvalnice i priznanja, raspoređene u četiri kategorije: sponzori, sportski radnici, igrači-treneri i zlatni sponzori.

Plavo-bijela noć je vrlo dobro posjećena, odziv ljubitelja sporta i sponzora sa TK bio je veliki, pa će FK Priluk sigurno još dugo postizati zapažene sportske rezultate./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: