NK Priluk: Od jeseni naredne godine utakmice na svom terenu

 

Nogometni klub Priluk već nekoliko godina uspješno se takmiči u Drugoj ligi FBiH-grupa Sjever. Bitno je istaći da ekipa uspjeva svake sezone izboriti mjesto u sredini tabele, pa i više, uprkos što nema svog terena i što sve utakmice igra u gostima, a to je prava rijetkost u našem sportu.

Ipak, uprava klub nastoji privesti kraju započete radove na vlastitom igralištu, koje je poznato po imenu “Širana”. O gradnji stadiona predsjednik NK Priluk Nusret Avdihodžić kaže:

“Zahvaljujući Fondaciji tuzlanske zajednice dobili smo 3 hiljade KM za dovršenje svlačioničkih kapaciteta u objektu kraj stadiona u Priluku. Uređenje svlačionica uspješno smo priveli kraju ovih dana. U očekivanju smo i sredstava Budžeta općine Živinice u iznosu od 40 hiljada KM, kako bi dovršili teren i potrebnu infrastrukturu stadiona. Izvođač radova je Zimex, a te radove nastavljamo na proljeće, te se nadamo da ćemo jesenas, od naredne sezone početi igrati utakmice na svom terenu i postizati znatno bolje reziltate.Na objektu kraj terene gdje su svlačionice i prostorije uprave kluba na prvom spratu, imamo i drugi sprat gdje će biti restoran, tako da će poslije utakmica fudbaleri i ostalo osoblje imati priliku za odmor u prelijepom ambijentu borove šume ovog kraja, kraj poznatog Ribnjaka”, kaže nam predsjednik Avdihodžić.

Zahvaljujući firmi Vega-Mix, općini Živinice i sponzorima Priluk će od naredne sezone dobiti pravo nogometno borilište, sa potrebnom infrastrukturom. U nedjelju Prilučani gostuju u Prokosovićima, gdje će dobrom igrom nastojati doći do novih bodova./Š.G./

Na slikama: NK Priluk i predsjednik Nusret Avdihodžić