Nogometni klub Slatina iz Bašigovaca postigla je zapažene rezultate u minuloj takmičarskoj sezoni Druge lige TK-Jug. Iako su novajlije, ovaj Drugoligaš uspio je osvojiti 3.mjesto na tabeli, odmah iza Mladosti Vukovije i Omladinca iz Đurđevika.

Trener Ismet Hodžić ističe da je ovo jedna od najuspješnijih sezona u istoriji Slatine:

“Naš uspjeh je djelo timskog rada članova Predsjedništva kluba, na čelu sa predsjednikom Ešefom Mulićem. Igrači su bili redovni na treninzima i dali su svoj maksimum na svim utakmicama, pa ni rezultat nije izostao. Od naredne sezone očekujemo takođe vrlo dobar uspjeh. Nemamo ambicije da idemo u viši rang, a bićemo zadovoljni plasmanom do 5.mjesta. Pripreme za novu sezonu i prozivka igrača počinje 17.jula”, kaže nam trener Ismet Hodžić.

NK Slatina je poznata kao ekipa koja uspješno organizuje turnir nogometnih velikana iz TK, tako da je sada na redu 20.Memorijalni nogometni turnir “Džemal Mešanović-Džo”, koji se održava 30. i 31.jula.

“Želimo sačuvati uspomenu na našeg bivšeg igrača i borca Armije RBiH, koji je poginuo braneći državu Bosnu i Hercegovinu. Turnir održavamo već 20 godina i to je garancija da će on vječno trajati. Ovoga puta na turniru će uzeti učešće ekipe Bosne Kalesija, kao branilac trofeja od prošle godine, zatim NK Priluk, Mladost Kikači i domaćin Slatina. Imaćemo i revijalnu utakmicu veterana između ekipe domaćina i Tom Cat Tuzla, dok će predigru igrati pioniri Slatine i Jablanice iz Barica”, kaže nam uspješni trener i poduzetnik Ismet Hodžić.

Za narednu sezonu NK Slatina računa na slijedeće igrače, koji će pripreme početi 17.jula:Damir Halillović, Edin Fehrić, Razim Tulumović, Fadil Turković, Emir Abadžić, Nail Bojagić, Nevres Mešanović, Hamid Dropić, Almir Umihanić, Elnur Kolčaković, Bego Hrvić, Esad Mandžić, Admir Rebić, Vedad Memić, Nihad Fehrić, Muamer Alić, Belmin Musić, Mirsad Brđaninović i Armin Husejnović./Š.G./

Na slici: Šef stručnog štaba Slatine Ismet Hodžić

Vaš komentar na članak: