Iako je završena sezona takmičnja u Drugoj ligi FBiH-Sjever, za upravu Slavena nema odmora. Danas je svečano predat na upotrebu dio stadiona, ili bolje reći obnovljene tribine, koje su nakon sanacije i farbanja dobile nove plastične stolice. Bila je to akcija “1 stolica 1 simpatizer”  Slavena.

Predsjednik  Izvršnog odborta Slavena dr.Husnija Majdančić je o najnovijoj investiciji rekao:

“Zahvalni smo svima koji su pomogli da od našeg stadiona napravimo pravi ambijent za bavljenje nogometom svih naših selekcija. Mi smo sigurno najbrojniji klub u Tuzlanskom kantonu i imamo preko 300 članova od najmlađih pogona do prve ekipe, sa kojima rade poznata sportska imena. Samo u prvoj ekipi imamo preko 30 fudbalera. Najviše nam je pomogla firma BH Pošta, naš bivši fudbaler Boris Živković i tuzlanska Sloboda, za koju je igralo mnogo naših fudbalera i to se ne zaboravlja. Na tribinama je postavljeno 620 novih plastičnih sjedišta, čime smo stvorili uslove da posjetioci mogu pratiti sportske i druge događaje u znatno boljem okruženju”, rekao je Majdančić.

Ravnomjernija raspodjela donacija na nivou F BiH

Ljubitelji nogometa i drugih manifestacija koje se budu organizovae na stadionu Slavena imaće ugodnije uslove za praćenje raznih događaja. Direktor BH Pošta Sarajevo Mujo Butković svečano je predao na upotrebu obnovljene tribine stadiona Slavena i tom prilikom je rekao:

“Zadovoljstvo mi je i čast što sam dobio priliku da ovaj svečani čin krunišem otvaranjem obnovljenih tribina ovog poznatog sportskog kolektiva. BH Pošte u okviru svojih aktivnosti, kao društveno odgovorno preduzeće, izvršilo je raspodjelu donacija od 200 hiljada KM iz ostvarene dobiti. Od prispjelih 550 aplikacija odobrili smo 157, tako da je među njima i postavljanje plastičnih stolica na  tribine Slavenovog stadiona.Pridajemo značaj kvalitetima projekata aplikanata i za područje Tuzlanskog kantona izdvojili smo 58.100,00 KM. U ranijem periodu nije se vodilo računa o kriteriju ravnomjerne zastupljenosti raspodjele donacija po FBiH, ali to sada činimo pa je tako došao na red i naš poznati sportski kolektiv iz Živinica, kojemu odavno nedostaju kvalitetne tribine”.

Otvaranje obnovljenih tribina sa novim plastičnim stolicama uljepšali su mladi fudbaleri svih Slavenovih generacija, koji su nakon treninga prvi sjeli na nove stolice tribina i napravili zajednički snimak sa upravom Slavena i donatorima.

Prvi će imati priliku sjesti na nove stolice posjetioci humanitarnog koncerta za oboljelog Latifa Havkića. Gost koncerta biće Halid Muslimović sa gostima, a koncert se održava 19.juna u 20. sati. Sponzori koncerta, između ostalih, biće BH Pošte i BH Telekom./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: