Naš mladi fudbaler Armel Berbić, koji je ponikao u Slavenu, nakon jedne sezone provedene u Drugoj ligi Slovačke, gdje je uspješno igrao za MFK Dubnicu, pronašao je novi klub u Hrvatskoj. I o novoj sredinji je nastavio da trese protivničke mreže. O svom novom angažmanu ovaj klasični centarfor i stručnjak za golove kaže:

“Trebao sam da potpišem za Inter iz Zaprešića, zadovoljio sam cijeli stožer, ali nisam mogao ostati, jer je klub imao previše stranaca. Sada igram za NK Stupnik, takođe u Hrvatskoj, gdje ću ostati polusezonu. U Hrvatskoj već imam nekoliko ponuda od klubova iz Prve i Druge lige, da od početka naredne godine budem njihov igrač, a takođe imam i ozbiljnu ponudu od Spartak iz Trnave,. Mislim da sam trenutno najbliži ovom klubu, tako bar kaže moj menadžer Antonio Zrinušić, koji želi pronaći najbolje rješenje za mene”.

Ambicije sadašnjeg kluba Stupnika su velike, a od Berbića se mnogo očekuje. Juče je Stupnik učestvovao na nogometnom turniru u Lučkom i osvojio je prvo mjesto. Veliki doprino osvajanju turnira dao je Armel Berbić, koji je sa 5 golova bio najefikasniji igrač, pa je za taj uspjeh nagrađen peharom.Lijepih vijesti o nogometnoj nadi zvanoj Armel Berbić očekujemo i u narednom periodu!/Š.G./

Vaš komentar na članak: