Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pod treperskom palicom Sakiba Malkočevića, ostvarila je historijski plasman na Europsko prvenstvo. Po prvi put jedna naša nogometna selekcija je uspjela da se plasira na EURO. Iako su danas poraženi od Rusije 2:1, naši kadeti su kao drugoplasirana reprezentacija grupe III, sa 6 bodova ipak osigurali plasman na Euro, koje se u maju ove godine igra u Azerbejdzanu.

Živiničanin Resić je utakmicu protiv Rusije počeo u startnoj postavi i upisao je sjajnu asistenciju, a gol za našu reprezentaciju je postigao Hadžić. Ševkija Resić je sin Hasana i Amele Resić iz Repuha. Rođen je 4. decembra 1999. godine. Nogometnu karijeru je započeo u Školi nogometa Kolibri, a trenutno je član FK Sarajevo.

Renomirani fudbalski stručnjaci mu predviđaju blistavu karijeru. O kakvom se potencijalu radi pokazuje i činjenica da je sa 15 godina debitovao za U-17 reprezentaciju. Jedan je od tri najmlađa reprezentativca koja su igrala kvalifikacije za Euro. Momci vi ste ponos nacije!!!/I.Korajac/

Vaš komentar na članak: