Ekipa ŽFK Fortuna se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH za žene u konkurenciji seniorki i nakon završenog jesenjeg dijela sezone imaju maksimalan broj bodova.Sedam odigranih utakmica 7 pobjeda, 21 bod,39 postignutih i 3 primljena pogotka.

Ekipa je na pragu ulaska u žensku Premijer ligu BiH, jer trenutno ima 6 bodova više od glavnih konkurenata ŽNK Čelik i ŽNK Široki Brijeg. Trener ekipe Mirnes Aličić i uprava zadovoljni su postignutim uspjehom, jer bolje nije ni moglo:

“Treba napomenuti da ŽNK Fortuna Živinice u svom sastavu ima 4 reprezentativke BIH, od kojih su 3 igrale kvalifikacijski turnir za Evropsko prvenstvo, a jedna igračica je propustila kvalifikacije zbog povrede. Reprezentativke su Albina Butković, Vildana Hodžić i Emina Omerović. Takodje u ekipi ŽFK Fortuna su 3 igračice koje ujedno igraju za klub i sude žensku Premijer ligu BIH”, rekao je trener Aličić.

Ekipu Fortune predvode dva licencirana trenera. Uprava kluba pokušava da obezbijedi potrebne uslove da bi ekipa funkcionisala normalno.
Važno je jos napomenuti da Fortuna vrši upis u svoje redove djevojčica od 8-14 godina, radi takmičenja u kadetskoj ligi. Pozivaju se roditelji da pruže šansu svojoj djeci, da se razvijaju i dokažu aktivnostima u sportskim klubovima kakav je i ŽNK Fortuna./Š.G./

Na slici: Pobjednički selfi Fortune

Vaš komentar na članak: