Amra Žunić: Fortuna želi zadržati petu poziciju

Ženski fudbalski klub “Fortuna” iz Živinica ove sezone igra prvu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i trenutno zauzimaju solidnu petu poziciju na tabeli. U narednom kolu Živiničankama slijedi gostovanje protiv ekipe Brčko Distrikt.

Najstarija i najiskusnija u ŽFK “Fortuna” je dvadesetsedmogodišnja Amra Žunić (1991) koja igra na poziciji desnog i lijevog beka.

– Ova utakmica može dosta odlučiti, posebno ko će biti četvtoplasirana ekipa u Premijer ligi BiH za žene. Sve djevojke u ekipi se nadaju novoj pobjedi, jer smo Brčanke savladali i u domaćoj utakmici (3:2) i poznajemo njihov tim. Vjetar u leđa nam dalje pobjeda u prošlom kolu kada smo deklasirali Slogu (Kakmuž- Petrovo) rezultatom 4:0. Veoma bitno nam je zadržati petu poziciju, a svaki veći plasman biće i više nego odličan- govori Amra Žunić svojom frizurom podsjeća na svjetske nogometne zvijezde poput Marcela,Davida Luiza i Fellainija, a kako kaže uzor joj je Cristiano Ronaldo.

Uprkos lošim uslovima širom BiH djevojke iz Živinica pružaju odlične partije i sve je izvjesnije da ćemo Amru i njene suigračice i naredne sezone gledati u Premijer ligi BiH./R.Dž./