Nogomet: Kup općine Živinice osvojila Slatina

Nogometni klub Slatina iz Bašigovaca odbranila je osvajanje Kupa općine Živinice iz prošle godine. Nakon današnjeg finala protiv Metalca i ubjedljive pobjede od 6:0 pehar je ponovo u rukama, ovoga puta kapitena Slatine Almira Umihanića.

Ispred općine Živinice nogometašima Slatine pehar je uručio mr.Said Čerkezović. Pehar zaslužuju i fudbaleri Metalca koji su imali uspješnu sezonu i na kraju prvenstva uspjeli su se plasirati u Drugu ligu TK, gdje sa velikim uspjehom nastupa i Slatina. Pehar Metalcu uručio je predsjednik Nogometnog saveza općine Živinice Ćazim Omić.

Golove na današnjoj utakmici za Slatinu su postigli Eldin Krbuljić 2, Amer Selimović 1, Fadil Turković 2 i Almir Umihanić jedan i to sa oko 50 metara, kada je uspio lobovati istrčalog golmana Metalca.

Predsjednik NK Slatine Ismet Hodžić zadovoljan je novim trijumfom svoje ekipe:

“U prvenstvu smo osvojili četvrto mjesto, a koliko vrijedimo najbolje govori današnji rezultat, kada smo uspjeli odbraniti naslov iz prošle godine, tako da smo dva puta uzastopno osvojili Kup općine Živincie”.

Trener Slatine Nevres Mešanović, inače profesor tjelesnog odgoja i sporta čestitao je uspjeh svojim fudbalerima:

“Imali smo nekoliko teških utakmica, ali smo ipak uspjeli stići do pehara, što je za nas veliki uspjeh.Uspjeli smo pobijediti Rijeku 4:1 i danas takođe smo ostvarili visoku pobjedu protiv jakog Metalca koji je uspio plasirati se u Drugu ligu TK, tako da ćemo zajedno od iduće sezone takmičiti se u istoj ligi”./Š.G./