Prema rasporedu utakmica Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine-Sjever, u subotu, 3.maja, igraju se svi mečevi 24.kola. Priluk će na stadionu u Poljicu ugostiti Ingram iz Dubokog Potoka, dok Slaven gostuje u Lipnici kod Radnika.

Na tabeli drugoligaša vodi Mladost iz Malešića sa 44 boda, slijede Prokosovići sa 38 i Priluk na 3.mjestu sa 36 bodova. O očekivanjima Priluka pred susret sa Ingramom Meris Mešanović prognozira:

“Razlika u kvalitetu ekipa je u korist našeg tima, tim prije što je Ingram predzadnji na tabeli i nema se čemu nadati u ovom prvenstvenom okršaju. Ipak, moramo igrati kako najbolje znamo i ostvariti sigurnu pobjedu, kako bi zadržali stečenu poziciju na tabeli, pa i nešto više s obzirom da Prokosovići u narednom kolu pauziraju i to je prilika da preuzmemo 2.mjesto na tabeli”.

Slaven na 6.mjestu ima 33 boda i nova pobjeda na gostovanju kod Radnika dobro bi došla podmlađenoj ekipi iz Živinica. Igrač i kapiten tima Mirza Salihović se nakon pauze poslije povrede u Prokosovićima ponovo vraća u ekipu.  To je dobar znak, pošto nedostaju njegovi golovi, pa  je povratak došao u pravi čas. Pred  utakmicu kaže:

“Nadam se najboljem, Radnik je naš stari rival, ekipa za respekt, ali možemo ih iznenaditi ukoliko provedemo zamisli našeg trenera Mide Memiševića. Poželio sam sam se lopte i poslije pauze nadam se da ću doprinijeti efikasnijoj igri našeg tima”.

Sve utakmice 24.kola Druge lige FBiH-Sjever igraju se u subotu, 3.maja od 17 sati./Š.G./

Vaš komentar na članak: