Danas je na stadionu Slavena u Živinicama Priluk bio domaćin ekipi Dizdaruše, koju je pobijedio rezultatom 2:1, čime su zaokružene uspješne igre naših ekipa tokom vikenda.

Podsjećamo da je juče i Slaven pobijedio Posavinu 3:0, a takođe u u ženskom nogometu ekipa domaće Fortune je pobijedila Mostar 3:1. Dodajmo ovim rezultatima i pobjedu rukometaša Konjuha protiv Prijedora 30:23.

Nakon nove domaće pobjede Priluk je na 6.mjestu sa 10 bodova, dok je Slaven na 10.mjestu sa 7 bodova.

U ostalim susretima 6.kola Druge lige FBiH-Sjever postignuti su slijedeći rezultati:

Mladost Puračić-Mladost Malešići 1:2, Odžak 102-Sloga Tojšići 1:2, Prokosovići-Sloga S.Han 2:1, Mramor-Ingram 3:1 i Bosna Kalesija- Radnik Lipnica 0:0.

Atletika: Srebrna medalja za Rahimu Zukić

Danas je u Sarajevu održano takmičenje u polumaratonu, koji je brojao 1300 učesnika, među kojima je bila i Živiničanka Rahima Zukić. Takmičila se u trčanju na 4 hiljade metara i osvojila je drugo mjestu i srebrnu medalju.

“Uspjela sam ovu stazu pretrčati za 11,57 minuta, tako da mi je prvo mejsto izmaklo za dlaku! Organizacija je bila odlična, a odlučila sam se za ovu trku jer me idući vikend očekuje ekipno prvenstvo na stazi, gdje ću trčati 2 trke u jednom danu. Od te dvije trke nadam se bar jednoj pobjedi u tom danu. Moje takmičenje u Sarajevu bilo je neizvjesno do posljednjeg dana, ali ipak zahvaljujući rekreativcima iz ARK REKREATIVCI Tuzla, koji su mi bili sponzor, uspjela sam stići na trku i srebrnom medaljom im se odužiti za ispoljenu pomoć”, rekla nam je Rahima Zukić.

Poželimo Rahimi uspjeh i narednog vikenda, te da se vrati sa jednom od medalja, što smo i navikli kada su u pitanju njena učešća na velikim atletskim takmičenjiama.

Streljaštvo: Memorijalni turnir Mehmed Korajac

U okviru obilježavanja Memorijalnog turnira „Mehmed Korajac“, juče je u Gradskoj dvorani Živinice održano takmičenje u sportskom streljaštvu –serijska vazdušna puška, uz učešće 23 ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji.

Učešće se uzele ekipe iz Donjeg Vakufa,Travnika, Sarajevo, Hadžića, Maglaja, Kladnja, Gradačca, Lukavca, Tuzle i domaćina Živinica.

Uspjeh strijelaca iz Živinica koji su je bio zapažen jer su u ekipnom plasmanu za muškarce osvojili 2.mjesto sa 528 krugova, a u ženskoj kategoriji osvojili 1. mjesto sa 336 krugova.

U pojedinačnoj kategoriji član Konjuha Begić Mirsad osvojio je zlatnu medalju sa 184 kruga, dok je članica Konjuha Aida Aljić osvojila 3.mjesto sa 169 krugova./Uprava kluba/

Vaš komentar na članak: