Danas je u Živinicama odigrana prvenstvena utakmica 14.kola Druge lige FBiH-Sjever između Priluka i Mramora. Pobijedio je Priluk rezultatom 1:0 (0:0). Mada je Priluk imao terensku inicijativu prvi dio utakmice protekao je bez golova.

U nastvaku utakmice Prilučani su pokazali više htijenja i iskoristii šansu početkom drugog dijela utakmice, što je bilo dovoljno za minimalnu, ali vrijednu pobjedu koja ih je dovela na 4.mjesto prvenstvene tabele, sa 26 osvojenih bodova, koliko ima i Sloga iz Simin Hana na 3.mjestu.

Prilučani su gol postigli nakon izvedenog kornera, kada je dobro nabačenu loptu glavom u mrežu proveo Hasanović. O utakmic jedan od najboljih prvotimaca Priluka Meris Mešanović je rekao:

“Utakmica je bila tvrda, gosti nam nisu dali da se “otvorimo” kako znamo, ali ipak imali smo sreće i osvojili smo tri važna boda, koja nam mnogo znače u borbi za vrh tabele”.

Pobjedom nad Ingramom Mladost iz Malešića zadržala je prvo mjesto sa 31 bodom, ali ih u stopu prate Prokosovići sa dva boda manjka./Š.G./

Vaš komentar na članak: