U predzadnjem kolu Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine Priluk je postigao visoku pobjedu protiv ekipe Radnika iz Lipnice od 7:1. Ovom pobjedom Priluk je stigao do 10.pozicije na tabeli sa 20 osvojenih bodova. Igrač utakmice bio je Meris Mešanović sa tri postignuta gola za Priluk, a Mahovkić,  Kitić, Mulaomerović i Karić postigli su po jedan gol.

“Pružili smo vrlo dobru igru i šteta je što će uskoro pauza u prvenstvo, pošto smo u top formi. Nastojaćemo se dobro pripremiti tokom pauze i nastaviti sa uspješnim igrama, kako bi se približili gornjem dijelu tabele”, kaže nam  trostruki strijelac protiv Radnika Meris Mešanović.

Na tabeli Drugligaša Sjevera vodi Svatovac iz Poljica, koji je u 14 kolu savladao Dizdarušu 3:0, te sa 30 bodova, kolo prije kraja, obezbjedio je titulu jesenjeg prvaka.

Slaven je danas uspio pobijediti Dinama u Donjoj Mahali rezultatom 1:0, golom Mirnesa Salihovića. Novom pobjedom i sa tri nova boda Slaven je stigao na 6.mjesto prvenstvene tabele, sa dobrim izgledima da u posljednjem kolu novom pobjedom  još bliže bude jesenjem šampionu Svatovcu.

Na slici: Meris Mešanović /bijeli dres/ u akcijii

 

Vaš komentar na članak: