Nogomet: Priluk spreman za novu sezonu

Narednog vikenda počinju takmičenja u Drugoj ligi Federacije BiH-grupa Sjever, gdje već duže vrijeme uspješno nastupa ekipa Priluka. Pod vođstvom šefa stručnog štaba Mirze Mahovkića, inače bivšeg fudbalera ove ekipe, pripremni period uspješno je priveden kraju.

Trener Mahovkić ističe da je ekipa osvježena novim fudbalerima, odigrano je i nekoliko pripremnih utakmica, a osvojeno je i drugo mjesto na turniru u Bašigovcima, tako da se očekuje dobar start.

Predsjednik NK Priluk Nevres Avdihodžić je zadovoljan postignutim u pripremnom periodu i očekuje visok plasman:

“Još uvijek nećemo igrati utakmice u svom mjestu, odavno radimo na novom stadionu, ali nikad dovoljno prikupljenih sredstava za završetak, tako da ćemo sve utakmice igrati u gostima, po čemu smo vjerovatno jedini klub bez svog terena u BiH, pa i regiji. Nekolicina fudbalera je napustilo naše redove, ali smo na vrijeme obezbijedili dostojne zamjene. Nadam se da ćemo se boriti za sam vrh tabele”.

Iz NK Priluk su otišli fudbaleri Muhić i Kasumović, a pristigli su Šišić i Majdančić iz Slavena,Fočić iz Dizdaruše, Zonić i Kuljaninović iz Rahića, a očekuju ovih dana i Hrnjića iz Austrije. Prvu utakmicu u subotu Prilučani igraju kao gosti kod Radničkog iz Lukavca./Š.G./