Sinoćnim polagajem cvijeća kraj mezara poginulom šehidu Armije BiH Džemalu Mešanoviću, počeo je 21.Memorijal posvećen ovom borcu oslobodilačkog rata.Turnir je danas nastavljen revijalnom utakmiceom između pionira Eurogola Živinice i Slatene Bašigovci, koji je završen pobjedom Eurogola rezultatom 4:1.

Tradicionalni 21.Memorijalni turnir u nogometu pod nazivom “Džemal Mešanović-Džo”, koji se održava u znak sjećanja na poginulog borca i nekadašnjeg fudbalera FK Slatine, svečano je otvorio općinski načelnik dr.Samir Kamenjaković. Ceremonija je počela intoniranjem državne himne i odavanje počasti poginulim borcima odbrambeno osolobodilačkog rata.

Oćinski načelnik dr.Samir Kamenjaković je podržao nastojanja sportskih aktivista Bašigovaca da ne padne u zaborav istaknuti branitelj BiH i bivši fudbaler ovog uspješnog kluba, te proglasio turnir otvorenim.

Za pohvali je i to što na turniru učestvuju sve generacije, od pionira do seniora i veterana, tako da se u kontinuitetu nastoji sačuvati lik i djelo Džemala Mešanovića.Početni udarac pred prvu polufinalnu utakmicu između Priluka i Proletera izveo je bratić šehida Džemala, njegov imenjak Džemal, poslije čega je počela prva utakmica.

Oba tima pokazala su dopadljiv nogomet, ali je meč završen 0:0, te se pristupilo izvođenju penala. Pošto igrač Proletera nije uspio postići gol u četvrtoj seriji, priliku je iskoristio fudbaler Priluka Samer Poljić i savladao protivničkog golmana. Tako je ovaj fudbaler odveo svoju ekipu u finale. Inače, Priluk brani prošlogodišnju titulu ovog tradicionalnog turnira.

Do početka druge polufinalne utakmice između Slatine i Rijeke Šerići dodjeljene su zahvalnice predstavnicima firmi koje su pomogle održavanje turnira.Utakmica Slatina -Rijeka završena je rezutatom 4:2 za Slatinu, pa će tako u finalu igrati Priluk i Slatina.Turnir se nastavlja sutra finalnom utakmicom , utakmicom veterana SLatine i Rijeke, kao i revijalnom utakmicom Fortune i Slobode.

Ceremonija dodjele priznanja najuspješnijim ekipama i pojedincima je od 19,30 sati u nedjelju./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: