Nogomet: Danas je odigrano nekoliko utakmica 16.kola Druge lige FBiH-Sjever. Slaven je na svom terenu danas pobijedio Mramora rezultatom 3:1, a u gostima je Priluk bio bolji od Dizdaruše 2:1. Golove za Slaven postigli su Mašić, Aličić i Omerkić.

Rados prilučkim navijačim donijelu su strijelci Hasanović i Kitić, a ova gostujuća pobjeda mogla bi označiti  značajniju ulogu Priluka  u nastvku prvenstva.

U ostalim susretima današnjeg programa OFK Gradina Srebrenik-Mladost Malešići 3:0 i Sloga Tojšići-Prokosovići 0:0. Ostali susreti igraju se sutra, u nedjelju.

Prema nepotpunim rezultatioma 16.kola na čelu tabele i dalje je Svatovac sa 33 boda, dok su Slaven i Gradina na 2. i 3.mjestu sa po 30 bodova. Priluk sa 24 boda zauzima 8.mjesto prvenstvene tabele.

Rukomet:Gradačac – Konjuh 30:20 (16:8)

Očekivanja da bi Konjuh mogao postići povoljan rezultat u Gradačcu i vratiti se u Živinice po četvrti puta neporažen, nisu se obistinila. Domaćini su u svim segmetima igre bili bolji i ubjedljivo savladali Stolare rezultatom 30 :20.

Za Konjuh je 6 golova postigao Brkić, Smajić 5, Begić 3, A.Hamzić 2, a po jedan gol postigli su Modrić, Sinanović, Mišić i K.Hamzić.

Za Gradačac je utakmica protiv Konjuha bila  slamka spasa u borbi za opstanak i ako ovako nastave do kraje prvenstva moguća su iznenađenje, te njihov ostanak u društvu najbojih BH rukometaša.

Vaš komentar na članak: