Nogomet: Slatina specijalista za osvajanje turnira

Pripreme ekipa Druge lige TK uspješno se obavljaju, što važi i za nogometaše Slatine iz Bašigovaca. Ova ekipa imala je nekoliko vrlo dobrih rezultata u prijateljskim mečevima, kao i turnirima tokom ljetneg perioda.

Najnoviji uspjeh je osvajanje prvog mjesta na turniru u Baricama tokom minulog vikenda, kada je Slatina u finalu pobijedila Polet iz Hrvata rezultatom 5:1. Golove su postigli Meić 2, Krbuljić A, Krbuiljić E. i M.Salihović po jedan.

O pripremnom periodu predsjednik NK Slatine Ismet Hodžić kaže:

“Pripreme se odvijaju prema planiranim aktivnostima tako da ćemo prvenstvo dočekati potpuno spremni. Osim turnira u Baricama, prethodnog vikenda osvojili smo prvo mejsto i na turniru u Kiseljakau, tako da to dovoljno govori koliko smo ozbiljno pristupili prirpemama za narednu takmičarsku sezonu. Podsjećam da smo odigrali i jednu nerješenu utakmicu u prijateljskom susretu sa ekipom Slavena”.

Osim pomenuta dva turnira, NK Slatina je uspješno organizovala krajem jula i Memorijal Džemal Mešanović-Džo u Bašigovcima. Iako nisu pobijedili ostavili su vrlo dobar utisak, a kao dobri domaćini finale su “prepustili” gostujućim ekipama./Š.G./