Odigravanjem finalne utakmice između domaćina i ekipe Priluka završen je ovogodišnji 21.Memorijalni turnir u nogometu „Džemal Mešanović-Džo“ u Bašigovcima. Utakmica je završena trijumfom Slateine rezultatom 2:1 (2:0).

Golove za Slatinu postigli su Amer Selimović i Vedad Memić, a za Priluk strijelac je bio Hamdo Galić.
Nakon odigrane finalne utakmice pristupilo ceremoniji dodjele pehara, diploma i zahvalnica najuspješnijim ekipama i pojedicima u svim kategorijama.Sportski aktivisti Slatine Ismet Hodžić, Esad Hrvić,Almir Umihanić, Mirzet Hodžić i Ešef Mulić uručivali su priznanja za postignute rezultate.Tako je pehar za 2.mjesto u pionirskoj konkurenciji pripao Slatini, a za 1.mjesto Eurogolu Živinice. Najbolji igrač u konkurenciji pionira je Amer Imamović iz Eurogola.

Za osvojeno drugo mjesto nagrađena je ženska ekipa Radnika iz Bijeljine, a Fortuna kao novi Premijerligaš BiH dobitnik je pobjedničkog pehara, nakon što je pobijedila Radnika 2:0.Najbolja fudbalerka turnira je Selma Hasić.

Nagrada za 2.mjesto u konkurenciji veterana pripala je Rijeki iz Šerića, a za prvo mjesto pehar je pripao veteranima Slatine. Najboji igrač veteran postao je Fikret Limić.
Nagrađen je i najbolji igrač seniora, a to je Nevres Mešanović iz Slatine, dok je za najboljeg golmana proglašen Selvedin Hasić, takođe iz Slatine.

Medalje za osvojeno drugo mjesto ekipi Priluka uručio je Mirzet Hodžić, a pobjedničkoj ekipi Memorijala Džemal Mešanović-Džo ekipi Slatine medalje je dodjelio ministar u Vladi TK Abdulah Zukić.
Pehar za osvojeno 2.mjesto u seniorskoj konkurenciji ekipi Priluka uručio je predsjedavajući OV Živinice Hamdija Numanović, a otac rahmetli Džemala Mešanovića, Jusuf Mešanović, dodjelio je pehar pobjedničkoj ekipi Slatine.

Završnu riječ na turnru uputio je sportistima i okupljenim posjetiocima Memorijala, predsjedavajući OV Živinice Hamdija Numanović, čime je i završena ovogodišnja uspješna manifestacija turnira u Bašigovcima. Numanović je pozdravio nastojanja sportskih aktivista Slatine da njeguju sportsku i fer borbu, te čuvaju tradiciju održavanja turnira posvećenog poginulom branitelju BiH Džemalu Mešanoviću.

Trener ekipe Slatine Ismet Hodžić nakon osvojenog prvog mjesta je izjavio:

„Prošlo je osam godina od kada smo zadnji puta osvojili prvo mjesto na turniru. Uvijek smo birali jake ekipe, kako bi podigli značaj organizacije ovakvih sportskih manifestacija. I ovoga puta sve ekipe koje su učestvovale na turniru igraju u višim takmičarskim rangovima, ali eto uspjeli smo prvi doći do cilja i osvojiti pobjednički pehar, tako da se zahvaljujem svojim fudbalerima na borbenosti i požrtvovanju“, rekao je Hodžić. /Š.G./

Na slici: Pobjednička ekipaSlatine

Vaš komentar na članak: