U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Druge lige FBiH-Sjever, Slaven je na svom terenu porazio ekipu Ingrama iz Dubokog Potoka rezultatom 3:0 (0:0). Tokom cijelog toka utakmice domaći su bili nadmoćniji i imali više od igre. Ipak, mreže su mirovale tokom prvih 45 minuta, mada je Enis Mašić imao čistu priliku kada je sam došao pred protivničkog golmana.

U drugopm dijelu utakmice Slavenovi igrači su bili efikasniji i sa dva gola Mirnesa Salihovića i jednim Edisa Havkića postigli su ubjedljivu pobjedu, koja ih je dovela na 4.mjesto, sa 27 bodova.

Nakon utakmice mladi fudbaler Enis Mašić ocjenjuje uspješno polusezonu:

“Moramo biti zadovoljni mada smo sa malo više sportske sreće mogli biti i na prvom mjestu. Međutim, još nije sve gotovo jer na proljeće od prve četiri utakmice tri igramo na svom terenu i već tada mogli bi zasjesti na vrh tabele. Što se tiče današnje utakmice rutinski smo odradili svih 90 minuta i zasluženo pobijedili. Posebno ističem drugi gol Salihovića sa 40 metara, koji je bio pravi Euro gol”.

Priluk je takođe postigao veoma dobar rezulta u Srebreniku protiv Gradine, gdje je rezultat na kraju glasio 1:1, te time sa 21 osvojeni bod jesen završio na 9.mjestu. Gol za Priluk postigao je Kitić, na asistenciju Merisa Mešanovića, koji je nakon utakmice izjavio:

“Realno smo prema prikazanoj igri trebali pobijediti, imali smo bolje šanse, ali uzeti bod bivšem Premijerligašu na njegovom terenu veliki je uspjeh”.

Pobjedom u Prokosovićima rezultatom 1:0 Svatovac se učvrstio na prvom mjestu tabele sa 33 osvojena boda. Slijede Sloga Simin Han sa 29, Mladost Malešić 28 i Slaven na 4.mjestu sa 27 bodova. Priluk je na kraju jesenjeg dijela prvenstva sakupio 21 bod i plasirao se na 10. mjesto./Š.G./

Vaš komentar na članak: