Danas je u Bugojnu igrano finale za ulazak u Premijer ligu BiH između domaće Iskre i Fortune iz Živinica. Meč ovih ženskih ekipa je završen prekidom u 17.minuti, kada su gostujeće djevojke napustile teren. Pravih razloga o prekidu još nemamo, ali domaća ekipa Iskre slavi ulazak u Premijer ligu BiH.

Nakon utakmice predstavnici ŽFK Fortuna dali su slijedeće objašnjenje o napuštanju utakmice:

“Finalna utakmica za ulazak u Premier ligu igrala se izmđju ekipa ZNK Fortune Zivinice i ZNK Iskra Bugojno na gradskom stadionu Jaklic u Bugojnu. Tacnije trebala se odigrati. Naime, nasa ekipa je napustila teren nakon katastrofalnog suđenja poslije samo 15 min. Imamo puno stvari za rec, prvo pitanje za savez, da li je bas stadion Jaklic neutralan teren za ovo finale ? Da li je to fer i korektno prema ostalim ekipama, ne samo prema nama ? Svi koji su bili tu vidjeli su sta je radila trojka u zutom. Zahvaljujemo se svima koji su nas izlazak s terena pozdravili aplauzom,vjerujemo da ce se ova borba protiv nepravde isplatiti. Posebno se zahvaljujemo ekipi ZNK Zeljeznicar 2011 iz Bosanske Krupe na ukazanoj podrsci, kao i svima ostalima koji su bili uz nas. Hvala vam svima”.

Danas je Slaven postigao još jednu važnu pobjedu. Ovoga puta pobjeđen je susjed na tabeli ekipa Mladosti iz Malešića, rezultatom 2:1. Golove za Slaven postigli su Amer Majdančić Emir Ikanović.

Na tabeli Slaven zauzima 3.mjesto-dva boda manje od Sloge Simin Han i Svatovca – ekipa koje imaju po  57 bodova, s tim što Sloga ima i utakmicu manje. Gradina je pobijedila Svatovca 2:1, a Sloga je bila bolja od Priluka 1:0./Š.G./

Na slici: Ekipa Fortune

Vaš komentar na članak: