Nakon velikog uspjeha i plasmana u Prvu ligu Federacije BiH ekipa Slavena počele je pripreme sa novim trenerom i nekoliko pojačanja. Trener ekipe Slavena postao je Midhat Memišević-bivši fudbaler ovog kluba i kapiten tuzlanske Slobode u vrijeme najvećih uspjeha ovog nekad Prvoligaša SFRJ. Zanimljivo da se Midhate Memišević u nekoliko navrata vraćao na klupu Slavena i kao trener predvodio ekipu na mnogim utakmicama.

Od pojačanja koja su došla ovih dana u Slaven pomenimo Davora Todorovića, koji je nastupao za Rudar Bukinje, Radnički Lukavac, Svatovac Poljice i Slogu Simin Han, te povratnika Mirnesa Salihovića iz Radničkog Lukavac-najboljeg strijelca Prve lige FBiH u minuloj sezoni. Tu je još jedna uzdanica, bivši Slavenovac Armel Berbić.

Po izboru navijača, simpatizera kluba, najbolji igrač za sezonu 2016/17. je Almir Kukić, koji je i najbolji strijelac ekipe sa 10 postignutih pogodaka.

Prvu pripremnu utakmicu pred početak nove sezone Slaven će igrati u petak, 30.juna, protiv Radnika iz Bijeljine, kojeg predvodi trener Mladen Žižović. U ekipi Radnika nastupalo je nekoliko fudbalera iz Živinica, a na predsjedničkoj funkciji Radnika nalazi se proslavljeni fudbaler Mladen Krstajić.

Zanimljivo je istaći da reprezentacija TK danas od 18 sati igra meč protiv tuzlanske Slobode, a za ekipu TK nastupaju i dva fudbalera Slavena, Mirza Majdančić i Almir Kukić.

Na slici: Igrač sezone Almir Kukić

Vaš komentar na članak: