Danas je na Gradskom stadionu u Živinicama odigrana prvenstvena utakmcia 21.kola Druge lige FBiH Sjever, između Slavena i Posavine. Slaven je pobijedio rezultatom 5:1. Od samog početka do kraja susreta Slaven je igrao u velikom stilu i postigao visoku pobjedu.

Već nakon 10 minuta igre domaći su vodili 2:0, čime je najvljen vatromet golova. Strijelci za Slaven bili su M.Salihović i Aličić po 2, te Ikanović jedan gol.

Veoma dobru igru pružio je mladi fudbaler domaćih Enis Mašić, koji je asistirao kod tri postignuta gola, a o ovom susretu na kraju utakmice je izjavio:

“Igrali smo veoma dobro, sve linije su funkcionisale, pa ni rezultat nije izostao. Imali smo i više prilika za postizanje gola, ali smo zadovoljni i sa peticom, jer se nikade ne iskoriste baš sve prilike”.

Prije narednog kola odigraće se kup utakmice naredne srijede, a Slaven će u osmini finala biti domaćin Priluku.

Visoku pobjedu danas je postigla Sloga iz Simin Hana, koja je na svom terenu savladala lidera na tabeli rezultatom 4:0. Sloga sada ima 42 boda, samo tri manje od Svatovca, pa će završnica prvenstva Drugoligaša  biti zanimljivija! /Š.G./

Vaš komentar na članak: