Nogomet: Sve spremno za 21.Memorijal “Džemal Mešanović-Džo”

 

Obavljene su sve potrebne pripreme za održavanje 21.Memorijalnog turnira u nogometu pod nazivom “Džemal Mešanović-Džo”, koji se održava u znak sjećanja na poginulog borca i nekadašnjeg fudbalera FK Slatine iz Bašigovaca.

Džemal Mešanović je bio veoma dobar čovjek, suprug, otac, radnik Konjuha i fudbalera Slatine. Džemal Mešanović je poginuo 12.marta 1993.godine, kada je granata u Repuhu pogodila nekloliko boraca, među kojima je bio i Džemal.

Turnir u Bašigovcima počeće polaganjm cvijeća i odavanjem počasti poginulom branitelju BiH Džemalu Mešanoviću na mezaru u Bašigovcima, u petak, 28.jula u 19 sati.

U odnosu na prošli turnir, ovoga puta bit će više revijalnih utakmica, o čemu više saznajemo od predsjednika Organizacionog odbora Ismeta Hodžića:

“Sve je spremno za održavanje turnira, kojim želimo podsjetiti na našeg bivšeg fudbalera i branitelja BiH Džemala Mešanovića. Već 21 godinu organizujemo turnire i to je znak da ga nikada nećemo zaboraviti. Prva utakmica je revijalna, kada u subotu, 29.jula, od 13 sati igraju pioniri Eurogola i Slatine, dok je otvranje turnira predviđeno za 14,30 sati. Turnir će otvoriti općinski načelnik Živinica dr.Samir Kamenjaković.

Od 15 sati je prva polufinalna utakmica između Priluka i Proletera iz Slavinovića, a drugo polufinale igraju osvajači Kupa općine Živinice naša Slatina i prvak Druge lige TK-Jug ekipa Rijeke iz Šerića i ovaj meč počinje u 17,30 sati.

Nedjelja, 30.juli, planirana je za utakmicu veterana Slatine i Rijeke Šerići od 13 sati. U 15 sati takođe revijalna utakmica novog živiničkog Premijerligaša ženske ekipe Fortuna i tuzlanske Slobode. Od 17,30 sati je finale seniora, dok je za 19,30 sati planirano uručivanje pehara, diploma i ostalih nagrada za najuspješnije”, rekao nam je predsjednik Organizacionog odbora Memorijala “Džemal Mešanović-Džo” Ismet Hodžić./Š.Gadžo/

Na slici: Ismet Hodžić-predsjednik OO Memorijala “Džemal Mešanović-Džo”