Proteklih mjesec dana u centru dešavanja bilo je Prvenstvo svijeta u Rusiji. Pomno je zbivanja na Mundijalu pratila jedna od najboljih fudbalerki živiničke Fortune Vildana Hodžić, inače državna reprezentativka.

Vildana je rođena 1999. godine, uspješno je završila Srednju medicinsku školu u Živinicama, a od ove godine je postala i student Medicinskog fakulteta u Tuzli – smjer sanitarno zdravstvo.

Vildana Hodžić je kapiten ŽFK Fortuna i član tog kolektiva od samog formiranja, tačnije od 2012.godine.

” Sa nepunih 14 godina postala sam i reprezentativka naše zemlje. Dvije godine sam nastupala za našu kadetsku reprezentaciju, zatim sam dvije god bila član juniorske selekcije BiH, a početkom 2018. godine dobila sam poziv selektorice A reprezentacije. Medjutim od februara mjeseca se nalazim van terena zbog teške povrede koljena koja je zahtijevala i operativni zahvat, tako da se trenutno nalazim u procesu rehabilitacije”, kaže nam ova uspješna fudbalerka.

Sa Fortunom je postigla mnogo pobjeda i radosnih trenutaka, a o onom najuspješnijem kaže:

“U periodu od 2012. pa sve do 2018. godine bilo je zaista mnogo lijepih trenutaka, ali nekako od svih tih momenata izdvojila bih naš plasman u društvo najboljih. Premijer liga BiH je bila nas cilj od prvog dana, našeg prvog treninga i kada smo to konačno ostvarile osjećaj je bio neopisiv.Ipak, igrali smo samo jednu sezonu i nesretno ispali u niži rang”.

Osim plasmana u Premijer ligu BiH Vildana ističe da joj je jedan od najdražih trenutaka svakako bio i poziv u A selekciju BiH.

“Braniti boje naše države na nekom velikom takmičenju je definitvno najljepši osjećaj koji sam doživjela u ovih 19 godina.Ali, povreda me je udaljila sa terena, no nadam se brzom povratku, jer volim nogomet i očekujem još mnogo usjeha u ovom sportu”.

Vildana Hodžić je dobitnik mnogih priznanja, a prošle godine je proglašena za najbolju sportašicu TK u ženskoj konkurenciji. O uspjehu nogometne rezprezentacije Hrvatske na upravo završenom Mundijalu Vildana kaže:

“Oduševljena sam igrama Hrvatske i zaista su postigli impozantan rezultat osvajanjem drugog mjesta. Večeras im je sreća okrnula leđa iako su bili bolji na terenu. Mislim da će veliki uspjeh selekcije Hrvatske podstaknuti da se i u našoj državi više ulaže u nogometnu infratrukturu, jer osim Zenice izgleda niko nema pravi teren za ovaj sport. Ujedno čestitam našim susjedima na velikom uspjehu”, rekla nam je na kraju velika sportšica Vildana Hodžić, kojoj želimo brz povratak na zelene terene./Š.G./

Vaš komentar na članak: