Nogomet: Visoka pobjeda Slavena protiv Dinama

U 29.kolu Druge lige FBiH danas je u Živinicama odigrana utakmica između Slavena i Dinama iz Donje Mahale. Mladi fudbaleri Slavena predvođeni Mirnesom Salihovićem postigli su visoku pobjedu od 6:1. Golove su postigli Enis Mašić, Admir Čehajić i 4 gola postigao je Mirnes Salihović.

Veoma dobru igru u timu domaćina pružio je mladi fudbaler Enis Mašić, koji je uz postignuti gol bio dva puta asistent svojim saigračima. O današnjoj pobjedi kaže:

“Pobjeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, svi smo igrali veoma dobro i danas smo postigli jednu od najvećih pobjeda. Šteta što je preostalo još jedno kolo do kraja prvenstva pošto igramo u velikoj formi”.

U redovima Slavena ima nekoliko mladih talenata, pred kojima je blistava karijera, poput Samira Memiševića, koji je nakon vrlo dobre igre u finalnoj utakmici Kupa BiH, danas zaigrao i za BH reprezentaciju protiv Španije.

Radnik iz Lipnice danas je odigrao svoju najbolju utakmicu sezone i to protiv Priluka. Mada su tokm cijele sezone osvojili samo 3 boda, danas se Priluk mnogo namučio i pobijedio Radnika rezultatom 2:1.

Oba pretendenta za prvo mjesto, Sloga Simin Han i Svatovac, danas su postigli pobjede, pa je ipak kolo prije kraja Sloga favorit za osvajanje titule prvaka Druge lige FBiH-Sjever.