Juče su u uzvratnoj utakmici fudbaleri Radnika iz Bijeljine uspjeli pobijediti Slobodu i tako po prvi puta osvojiti kup Bosne i Hercegovine. Nezaboravno finale odigrao je Samir Memišević, kapiten ekipi i dvostruki strijelac. Tako je ovaj talentovani fudbaler, stoper u ekipi Radnika, pokazao i realizatorske sposobnosti u istorijskom uspjehu ovog kluba.

Osim Samira iz živiničkog Slavena u Radniku još igraju Dino Beširević i Adnan Šećerović. Samir je svoju karijeru započeo u Slavenu, igrao za tuzlansku Slobodu, nastavio u Teleoptiku i Bežaniji u Srbiji, a prije dvije godine stigao je u Bijeljinu.

Sa loptom druguje od malih nogu, a ljubav za ovim sportom naslijedio je od oca Mide, koji je nekada sa velikim uspjehom nosio dres i bio kapiten tuzlanske Slobode. O jučerašnjem uspjehu i osvajanju kupa BiH kaže:

“Jučerašnja moja igra plod je dugogodišnjeg rada, treniranja i odricanja. To je moja igra karijere i drago mi je da je došla u pravo vrijeme u istorijskoj utakmici za nas. Napravili smo veliki podvig koji je malo ko očekivao! Ipak, naši snovi su se ostvarili i potvrdili smo kvalitet naših dobrih igara tokom prvenstva”.

Samir sigurnim koracima korača stazama svog tate Mide Memiševića, a prilika za novo dokazivanje je u evropskim utakmicama koje Radnika očekuju u narednoj sezoni! Sve čestitke, uz želju za novim uspjesima./Š.G./

Vaš komentar na članak: