Nogomet:Mladost poražena-pobjeda Slatine

U derbiju 13.kola Prve lige TK danas je u Tojšićima odigran meč između Sloge i Mladosti iz G.Živinica.Domaćini su imali više sreće i slavili rezultatom 2:1.

Mladost iz Kikača je pobijedila Omladinca 5:4, te sa 30 bodova zauzima 1.mjesto na tabeli.Toliko bodova ima i Sloga, dok je Mladost ostala na 3.mjestu sa 25 bodova.

U narednom kolu igra se novi derbi.Ovoga puta u Gornjim Živinicama gostuje ekipa Mladsoti iz Kikača, koja je trenutno na čelu tabele.Domaći će učiniti sve da zaustave lidera na tabeli i tako obezbjede solidnu”zimnicu”pred nastavak prvenstva na proljeće.

Slatina zadržala prvo mjesto

U okviru 12.kola Druge lige TK-Jug, danas je ekipa Slatine iz Bašigovaca savladala Partizana iz Kiseljaka rezultatom 6:3.Tako je ovaj klub zadržao 1.mjesto sa ukupno 28 bodova.

Borba za prvo mjesto se nastavlja kolo prije kraja jesenjeg dijela prvenstva.Mladost Solina je takođe postigla pobjedu nad ekipom Budućnosti, rezultatom 4:0, te je tako zadržala 2.mjesto sa 27 bodova.Toliko ima i ekipa Omazića na 3.mjestu, koja je danas pobijedila Napredak 3:0.

U narednom kolu, posljednjem ove jeseni, Slatina gostuje kod Budućnosti, Mladost gostuje u Tupkovićima kod Napretka, dok će Omazići u Treštenicu kod Srnice.