Danas je u Gradskoj dvorani Živinice održana svečana ceremonija otvaranja Kantonalnog takmičenja srednjoškolaca u odbojci u konkurencijama muških i ženskih takmičara.

Nakon svečanog defilea i predsatvljanja ekipa učesnica prisutnima su se obratili domaćini:direktor JU Gimnazija Živinice Sanel Mumić i direktor JU Mješovita srednja škola mr.Ramir Glavić. Pozdravili su prisutne ekipe i takmičare te im poželjeli prijatan boravak u Živinicama i postizanje što boljih sportskih rezultata.

Hor Gimnazije predsatvio se prigodnim horskim muziciranjem pod diregntskom upravom profesora Muhidina Šišića. Takmičenje je proglasio otvorenim općinski zvaničnik mr.Said Čerkezović, koji je takođe svim učesnicima poželio što bolji plasman.

U Gradskoj dvorani Živinice održavaju se takmičenja srednjoškolki, dok je u sali MSŠ takmičenje muških ekipa srednjih škola Tuzlanskog kantona.

Behram-begova medresa i MSŠ Lukavac najbolji

Nakon odigranih utakmica uslijedilo je proglašenje pobjednika i dodjele pehara i diploma najboljim ekipama. U muška konkurencija poredak je slijedeći:

1. Behram-begova medresa
2. Medicinska škola Tuzla
3. MSŠ Tuzla

Ženska konkurencija, poredak:
1. MSŠ Lukavac
2. Medicinska škola Tuzla
3. MSŠ Srebrenik

Vaš komentar na članak: