Danas je u organizaciji AMK TUZAMK Tuzla ispred tržnog centra BINGO Šićki brod vožena treća karting trka Karting Cupa Tuzla 2015.Trka je namijenjena za najmlađu populaciju u auto moto sportu i za cilj pored sportskih aktivnosti ima i podizanje saobraćajne kulture kod mladih.

Kao i u predhodinim trkama i na ovoj svi vozači su pokazali svoje vozačke vještine, a za cilj su imali da postignu što bolji plasman i bodove za generalni poredak kupa.

Prvo su nastupili vozači klase 1. Briljantnom vožnjom prvo mjesto i zlatna medalja zasluženo je pripalo Dini Mujanoviću na drugom mjestu i srebrenu medalju osvojio je Sandro Tešanović koji je takođe usavršio tehniku svoje vožnje i treće mjesto i bronzana medalja pripala je najmlađem vozaču Anisu Ajdasliću.

Druga klasa je rezervisana za malo starije vozače, a u klasi 2. prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Amir Ajdaslić vozač kartinga koji je vozio i za Šampionat BiH, na drugom mjestu odmah iza prvoplasiranog je Muhamed Bureković sa osvojenom srebrenom medaljom, Bronzana medalja pripala je Melini Tučić jedinoj djevojčici u ovom takmičenju. Melina je u predhodne dvije trke osvojila dvije zlatne medalje ali danas je imala problema sa proklizavanjem guma i morala se zadovoljiti trećim mjestom ali to joj neće uticati na plasman u generalnom poretku kupa gdje je i dalje prva.

Najbolje vrijeme trke van konkurencije pripalo je našem već svima poznatom Almiru Bajriću, šetostrukom Šampionu BiH u Karting sportu dobitniku najvećeg priznanja u auto moto sportu zlatna i platinasta kaciga.

Zahvalnice za doprinos u organizaciji Karting Kupa Tuzla 2015 dodijeljene su Senadu Džambići, direktoru poznate firme BINGO i Tatjani Paunoski službenici marketing sektora Bingo./Press TUZAMK/

Vaš komentar na članak: