Održan “V Memorijal Mehmed Korajac”

Povodom 19.juna, Dana općine Živinice, održano je više sportskih manifestacija.Jedno od takmičenja je i u sportskom streljaštvu, koje je organizovao Streljački sportski klub Konjuh, pod nazivom “V Memorijalni turnir Mehmed Korajac”.

Strijelci su se takmičili u disciplini “serijska vazdušna puška”, a na takmičenju je učestvovalo 20 ekipa iz Federacije BiH. U muškoj i ženskoj kategoriji bilo je ukupno 60 takmičarki i takmičara.

Pobjednice u ženskoj konkurenciji su ekipa SSK Konjuh, sa osvojenih 506 krugova. Slijede SIK Tuzla sa 455 i SSI Ze-Do 408 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji pobjednica je Alma Hodžić iz Konjuha sa 181 krugom, Jasna Hamzić iz ekipe Maglaja ima 10 krugova manje na 2.mjestu, dok je na 3.mjesto plasirana Medina Čaušević iz Konjuha sa 168 krugova.

U muškoj konkurenciji pobjednik je ekipa SSI Ze-Do iz Zenice sa osvojenih 536 krugova. Slijede Igman Hadžići 512 i Konjuh na 3.mjestu sa osvojenih 501 krug. U pojedinačnoj konkurenciji prvak je Šaban Fatić, član Igmana iz Hadžića sa 187 krugova, slijede ga Mirsad Hasić SIK Tula sa 2 boda manje i na treće mjesto plasirao se Muamer Ajanović iz Donjeg Vakufa.

Memorijalni turnir u Živinicama svojim prisustvom uveličali su općinski načelnik Asim Aljjić i komesar MUPO-a TK Fadil Šljivić, koji je porodici Korajac uručio Plaketu trajnog sjećanja-kao znak pažnje na Mehmeda Korajca, koji je život izgubio 1995.godine u ratnim dejstvima za odbranu BiH./Press SSK Konjuh/