Održana ceremonija proglašenje pobjednika Karting kupa “BINGO 2016”

Dana 27.01.2017. godine upriličena svečana ceremonija proglašenje pobjednika Karting kupa “BINGO 2016”.Organizator dodjele priznanja najboljim vozačima kartinga u 2016. godini je TUZAMK Tuzla.

Vrijedno je istaći da se Karting kup BINGO 2016 sastojao od šest Karting trka: 1. trka je vožena 08.05.2016.godine u Tuzli, poligon Bingo Šićki brod u organizaciji AMK TUZAMK, 2. trka je održana u Modriči 04.06.2016. u oraganizaciji AMK Doboj, naš klub je podržao i uveličao ovu trku, a na istoj je bio veliki odziv karting vozača iz cijele BiH. Trka se bodovala za Šampionat RS, kup BiH i za Karting Kup BINGO 2016, 3. trka koja se bodovala za Karting kup BINGO 2016 vožena je u Brčkom 30.07.2016. godine u organizaciji SAMS-a RS ista je bodovana za Šampionat RS i kup BiH.

Četvrta i ujedno i završna trka Karting kupa BINGO 2016 vožena je u Tuzli 24.09.2016.godine na poligonu Bingo Šićki brod, a medalje pobjedinicima uz revijalnu vožnju uručene su na Auto reliju ispred Filozofskog fakulteta.

Revijalne trke su vožene u Živinicama i Banjaluci, a po ranijem dogovoru nisu uvrštene za bodovanje u generalnom plasmanu Karting kupa BINGO 2016. Vrijedno je napomenuti da su učešće van konkurencije u ovom kupu uzeli i Almir Bajrić, Aida Tučić i Anela Mujanović.

Sponzori ovogodišnjeg kupa su renomirana firma BINGO bez čije pomoći bi bilo vrlo teško iznaći prostor za trening i trke, a ujedno uz pomoć Tatjane Paunoski koja je zadužena za marketing firme našim vozačima su obezbijedili i prikladne poklone, a sve uz odobrenje prog čovjeka ove firme Senada Džambića.

Pored Binga tu je i auto kuća NIPEX koja već dugi niz godina sponzorisala našeg šampiona Almira Bajrića i nastavila da prati rad Karting sekcije AMK TUZAMK Tuzla i nesebično pomaže naš klub zahvaljujući Sanji Nišandžić zaduženoj za marketing i naravno prvom čovjeku NIPEX-a Peji Nišandžiću.

Zahvalni smo i TV TK i RTV7 koji su medijski pratili trke karting kupa, kao i samu ceremoniju proglašenja pobjednika Karting kupa “BINGO 2016”.

NAKON SABIRANJA BODOVA I POREDAKA U GENERALNOM PLASMANU NAGRAĐENI SU-MEDALJE PAKET MOTOREX I DIPLOMA ZA UČEŠĆE U KARTING KUPU “BINGO 2016” DODIJELJENE SU:SANDRO TEŠANOVIĆ, ANELA MUJANOVIĆ i AIDA TUČIĆ.

POBJEDNICI KLASE 1. PRIZNANJA, MEDALJE I PAKET BINGO, PAKET MOTOREX PLUS ZA PRVOPLASIRANOG PEHAR 3. MJESTO ERNA SOLJANKIĆ, 2. MJESTO ENIS SOLJANKIĆ i 1. MJESTO DINO MUJANOVIĆ.

POBJEDNICI KLASE 2. PRIZNANJA, MEDALJE, PAKET BINGO, PAKET MOTOREX I PLUS PEHAR ZA PRVOPLASIRANOG-3. MJESTO MUHAMED BUREKOVIĆ,2. MJESTO AMIR AJDASLIĆ i 1. MJESTO MELINA TUČIĆ.

POSEBNO PRIZNANJE PAKET BINGO, PAKET MOTOREX ZA NAJTROFEJNIJEG VOZAČA TUZAMK KLUBA dobio je ALMIR BAJRIĆ.

ZAHVALNICE ZA SPONZORE KARTING KUPA “BINGO 2016” URUČENE SU MOTOREX ZAHVALNICA I MEDALJA, SANJA NIŠANDŽIĆ-DIMITRIJEVIĆ ZAHVALNICA, PEJO NIŠANDŽIĆ ZAHVALNICA i NIPEX PEHAR I ZAHVALNICA, TATJANA PAUNOSKI ZAHVALNICA, SENAD DŽAMBIĆ ZAHVALNICA, BINGO PEHAR I ZAHVALNICA.

Nakon proglašenja pobjednika i uručenja pehara i diploma, organizator je organizovao koktelo za sve nagrađena i goste manifestacije./Š.B./