Odbojkaški klub invalida Živinice, podovom Dana oslobođenja Živinica, organizovao je uspio turnir u sjedećoj odbojci. Ekipe učesnice na turniru danas su bile „Sinovi Bosne“ – Lukavac, OKI „Drina“ – Sapna, OKI „Čelić“ – Čelić i OKI „Živinice“ – Živinice.

Turnir je održan u sportskoj sali Mješovite srednje škole, gdje su ekipe prikazale vrhunsku igru i poredak je bio neizvjestan do samog kraja. Nakon odigranih utakmica najviše uspjeha imali su Sinovi Bosne iz Lukavca, potom slijedi OKI Živincie, 3.mejsto je peripalo Drini, a četvrto ekipši Čelića. Ekipama su podijeljene zahvalnice za učešće, a najboljima pehari.
Prema riječima kapitena OKI Živinice Sulejmana Čerkezovića na turniru je sve proteklo u najboljem redu:

“Prije početka turnira svi učesnici su prisustvovali polaganju cvijeća kraj spomen obilježja šehidima i palim borcima u Gradskom parku, nakon čega je bila ceremonija svečanog otvaranja. Drago mi je da smo dali svoj doprinos obiježavanjuu 18.maja, Dana oslobođenja općine Živinice. Sve utakmice bile su fer i korektne a prvo mjesto zasluženo su osvojili odbojkaši Lukavca. Preostaje mi da se zahvalim svim učesnicima turnira na učešću i dobrom druženju”.

Ovo je šesti po redu tradicionalni turnir koje OKI Živinice organizuje povodom Dana oslobođenja i prema riječima domaćina već je prerastao u lijepu tradiciju./Š.G./

Vaš komentar na članak: