U Tuzli je igrana utakmice OKK SLOBODE i KK MILLENNIUM i završene je prekidom susreta i krađom novca u svlačionicama Millenniuma. Iako je ponedjeljak, igrane su zaostale utakmice Lige mladih i pioniri Millenniuma doputovali su sa pet igrača i dva pred-pionira, zbog obaveza u školama, te ekskurzije nekih članova.

U dramatičnoj utakmici na kraju su poraženi od domaćina 60:55, s 44 koša postigao je Elvis Ahmić, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu, jer kraj susreta nisu dočekali Mustafić i Kamberović zbog pet ličnih grešaka.
Dramatična utakmica između juniora završena je tučom, o čemu trener Milenniuma Amir Meštrić kaže:

“Prekid susreta nastao je na utakmici juniora, kada domaćini, da li zbog greške ili namjere prebacuju rezultat za dva poena u korist Slobode. Tada brojna živinička publika negoduje, te sudije traže da se tribine isprazne. Prekid je trajao desetak minuta. Nastavak treće četvrtine je donio dominaciju živiničkih juniora i tada iznenada nastaje tuča igrača i trenera Slobode, međusobno. Gledaoci utrčavaju na teren, dok igrači Millenniuma, uz dosta čuđenja, posmatraju nemile scene. Glavni sudija Avdagić prekida meč kod rezultata 26:34 za Živiničane. Čeka se odluka Saveza. Krađa novaca i prekid meča prijavljeni su policiji u Tuzli”, rekao je Meštrić.

Na snimku detalj u vrijeme prekida utakmice

Vaš komentar na članak: