Od 3. do 5. jula u Umagu (Hrvatska), u organizaciji Svjetske karate federacije WKF, održan je SVJETSKI KUP ZA MLADE. Na svjetskom kupu je nastupilo 639 takmičara iz 35 država iz cijeloga svijeta, među kojima i BiH.
Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine iz Kluba borilačkih sportova „ORKKA“ Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupila su 4 takmičara i u borbama su stigli do finala Svjetskog kupa, te na kraju osvojili dvije zlatne i jednu srebrenu medalju.

Zlatne medalje i titulu prvaka Svjetskog kupa su osvojili Hamza Čajić u konkurenciji kadeta i Mensur Đozić u juniorskoj konkurenciji, koji su do zlatne medalje ostvarili po 5 pobjeda. U finalnom meču Čajić je bio bolji od reprezentativca Švicarske rezultatom 3:2 i tako osvojio zlatnu medalju.

Đozić Mensur je u kategoriji borbe juniori -68 KG, fantastičnim nastupom izborio finale i to bez izgubljenog poena. Đozić je u finalu u odličnoj borbi slavio protiv predstavnika Kuvajta, rezultatom 5:3 i tako se popeo na pobjedničko postolje.

U kategoriji borbe dječaci do 14 godina -55 KG, Haris Muradbašić je izborio finale, takodje bez izgubljenog poena. U finalnom meču pri nerješenom rezultatu, sudijskom odlukom je izgubio od predstavnika Hrvatske i tako zasluženo osvojio srebrenu medalju i titulu viceprvaka./Press Orkka/

Vaš komentar na članak: