OŠK Živinice: Novi uspjesi šahista

U proteklom periodu Omladinski šahovski klub „Živinice“ je imao dva nastupa.U Županji u periodu od 9-10.3.2019.god. održan je „PRVI MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI FESTIVAL ZA MLADE“ , u organizaciji Šahovskog Saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Na turniru je učešće uzelo oko 130 mladih takmičara iz Hrvatske i regiona. Takmičari su nastupali u tri starosne kategorije: do 12, 16 i do 20 godina.

Tempo igre je bio 60 minuta po igraču + 30 sekundi dodatka za svaki odigran potez. Turnir je rejtingovan i bodovan kod međunarodne šahovske organizacije FIDE.
Naš klub je nastupio sa dva takmičara: 1. Pavičić Karlo je nastupio u konkurenciji takmičara do 12 godina i osvojio je visoko treće mjesto i 2. Sedamnaestogodišnji Mahmutbegović Muharem je nastupio u kategoriji takmičara do 20 godina i osvojio je visoko drugo mjesto.

Naši takmičari su igrali odlično i nedostajalo im je malo sportske sreće da ovaj njihov nastup bude u potpunosti šampionski.

U Tuzli je 17.3.2019. god. održan Kup Tuzlanskog kantona u šahu. Nastupilo je 12 ekipa sa područja TK. Igralo se sedam kola po bergerovom sistemu. Tempo igre je bio 10minuta po igraču + dodatak od po 5 sekundi po svakom odigranom potezu.

Ekipa OŠK „Živinice“ je igrala u izuzetno podmlađenom sastavu. Ekipa OŠK „Živinice“ predvođena od strane kapitena Pavlović Marka napravila je odličan rezultat osvojivši treće mjesto.
Ekipu su činili:
1. Mahmutbegović Muharem
2. Sinanović Ermim
3. pavlović Marko
4. Pavičić Karlo
5. Musić Ernad
Prvo mjesto osvojila je ekipa „Tušnja“, ispred drugoplasirane ekipe ŠK „Gračanica“, dok je naš klub zauzeo treće mjesto. Takmičenje je trajalo jedan dan i održano je u prostorijama Motela Rudar u Tuzli./Tima za medije/