Na pojedinačnom kadetskom i juniorskom prvenstvu FBiH u šahu, gdje pravo nastupa imaju po tri prvoplasirana takmičara iz svih kategorija sa kantonalnih prvenstava, nastupilo je 5 naših takmičara.

Prvaci TK Salkić Mahir, kategorija juniora do 20 godina, Sinanović Ermin, kategorija kadeta do 18 godina,
Mahmutbegović Muharem, kategorija kadeta do 16 godina, Brčaninović Enes, kategorija kadeta do 14 godina i
Pavičić Karlo, tlećeplasirani takmičara sa prvenstva TK u kategoriji takmičara do 10 godina.

Pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo FBiH održano je u Zenici od 20.do 23.aprila tekuće godine.
Igralo se po tempu od sat vremena po igraču. U četverodnevnim borbama učešće je uzelo oko 130 najboljih mladih takmičara i takmičarki iz FBiH.

Pobjednicima je pripao pehar, diploma i zlatna medalja, a drugoplasiranim i trećeplasiranim igračima
srebrna i bronzana medalja i diploma.Igralo se u kategorijama takmičara i takmičarki do 8, 10,12, 14, 16, 18 i 20 god.Po troje prvoplasiranih takmičara iz svake kategorije steklo je pravo nastupa na pojedinačnom kadetskom i juniorskom prvenstvu BiH, koje će se održati od 20.do 23.maja ove godine takođe u Zenici.

Od naših 5 takmičara na prvenstvo države plasirala su se četiri.OŠK Živinice je imao jednog prvaka FBiH, jednog vice prvaka i dva trećeplasirana takmičara.

To su Salkić Mahir, prvak FBiH u svojoj kategoriji, Sinanović Ermin, trećeplasirani (18 god),Mahmutbegović Muharem, trećeplasirani takmičar (16 god) i Brčaninović Enes , viceprvak FBiH u kategoriji takmičara do 14 godina.

U narednom, vrlo kratkom periodu, našim takmičarima ostaje da vrijedno rade i da se pripremaju za državno prvenstvo. Upravni odbor OŠK Živinice koristi priliku da se za ovaj izvanredan uspjeh prvenstveno zahvali
načelniku opštine Živinice,predsjedavajućem opšinskog vijeća i opštinskim vjećnicima./UO OŠK ŽIVINICE Midhat Mahmutbegović/

Vaš komentar na članak: