Večeras od 19 sati otvoren je turnira u malom nogometu pod nazivom “Prvi memorijalni turnir Ciljuge 2014.”, na kojem je izostao svečani dio, zbog nesreće rudara u zeničkom Rudniku Raspotočje.

Pred početak turnira odata je počast šehidima, u čiju čast je organizovana ova sportska manifestacija, na kojoj je početni udarac izvela kći poginulog borca Zahida Halilovića-Merima.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Esad Nuhanović ističe da je ova sportska manifestacija privukla veliku pažnju mladih, sponzora i svih mještana Ciljuga:

“Za turnir se prijavio veliki broj ekipa i nadmašena su naša očekivanja i mislim da je to ovog ljeta najbrojni turnir po prijavljenim ekipa na području Tuzlanskog kantona. Učešće je prijavilo 27 ekipa koje smo rasporedili u 6 grupa, tako da ćemo svako veče narednih 15 dana pod reflektorima organizovati po 4 utakmice. Pripremili smo pehare, diplome, nove lopte i novčane nagrade, tako da će svi biti zadovoljni, posebno oni koji budu najbolji”.

Član Organizacionog odbora i aktivista u MZ Rudar Hajrudin Selimović ističe da je veliki broj sponzora podržao turnir”

“Zahvaljujući sponzorima uredili smo igralište, postavili rasvjetu i mreže oko terena i golova, tako da su stvoreni potrebni uslovi.Ovo je naš doprinos da ne zaboravimo naše pognule šehide tokom odbrambeno oslobodilačkog rata, čije smo fotografije postavili na ovaj naš sportski poligon”.

Turnir je veoma dobro organizovao Odbor u sastavu Esad NUmanović-predsjednik i članovi Hajrudin Selimović, Senad Glavinić, Mirzet Kuljić, Kasim Vejzović, Fadil Ramić, Fahro Mujčinović, Ramiz Begović i Bećir Nišić.

Pokrovitelj “Prvog memorijalnog turnira Ciljuge 2014.” je općinski načelnik mr.Hasan Muratović.

Prvu utakmicu večeras su odigrale ekipe domaćina Ciljuge i Dimijaša iz Gračanice. Iako je cijelo vrijeme padala kiša to nije omelo fudbalere da prikažu zanimljivu igru, koja je zadržala pažnju brojnih gledalaca do samog završetka.Ciljuge su pobijedile Dimijaše rezultatom 7:1, pa je očito da su im smetale tradicionalne “haljinke”.

Jedinstvo iz Tareva pobijedilo je Zenicu 7:0, a Miden Kompani ekipu Tito iz Ciljuga rezultatom 3:0 i Neonetx-Izvoz Drveta 2:2 (1:0)./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: